Conformitate
Implanturile mamare MENTOR sunt aprobate FDA / au marcaj CE.
Implanturile mamare umplute cu gel siliconic ale companiei Mentor, pentru augmentare si reconstructie sani, au primit aprobare FDA si / sau certificare CE din partea organismului notificat TUV SUD Product Service (marcaj CE).
Motive pentru a lua in considerare implanturile mamare

Implanturile pot fi folosite in urmatoarele situatii:

  • Marirea sanilor – Aceasta procedura este executata pentru a mari dimensiunea si proportiile sanilor unei femei. Parlamentul European “recomanda ca implanturile la femei sub 18 ani sa fie autorizate numai pe baza unor motive medicale”

  • Reconstructia sanilor – Aceasta procedura este executata pentru a reface forma sanilor unei femei dupa masectomie sau rani care au avut ca rezultat pierderea partiala sau totala a sanilor sau pentru a corecta un defect din nastere.

  • Inlocuire sau corectare – Aceasta procedura este executata ca procedura de inlocuire sau corectare la pacientele cu operatii anterioare de marire sau reconstructie , la care s-au folosit implanturi cu gel silicon sau cu solutie salina.

Situatii in care implanturile mamare nu pot fi o solutie:

Implanturile sunt contraindicate la femei:

  • Care prezinta cancer malign sau premalign al sanului, fara tratament corespunzator.

  • Cu infectie activa in oricare zona a corpului.

  • Care la momentul respectiv sunt gravide sau alapteaza

Ce tipuri de implanturi mamare cu gel silicon pune la dispozitie Mentor?

Toate implanturile mamare cu gel de Mentor contin gel silicon, care este coeziv. Implanturile oferite prezinta trei tipuri de material de umplere coeziv: Coeziv I (standard), Coeziv II (modera), Coeziv III (inalt). Implanturile sunt furnizate intr-o multime de forme, texturi ale suprafetei si dimensiuni. Implanturile sunt disponibile cu invelisuri Siltex, cu o textura sau cu suprafata neteda. De asemenea, implanturile sunt disponibile cu un singur invelis de silicon umplut cu gel silicon coeziv sau ca dilatator/proteza mamara cu invelis interior din silicon umplut cu solutie salina exterior din silicon umplut cu gel silicon coeziv.

In continuare este prezentata o descriere a tipurilor de implanturi de la Mentor. Cunoasteti in amanunt diferitele tipuri de implanturi mamare si discutati cele mai potrivite implanturi cu chirurgul dvs.

Familia implanturilor mamare cu gel (volum fix)

Stiluri rotunde:

  • Suprafata neteda a invelisului la nivelurile I si II de coeziune.

  • Profiluri: moderat plus si inalt.

  • Vedeti un exemplu de implant mamar cu gel, profil moderat, rotund, neted, coeziv.

Factori de luat in considerare la efectuarea unui implant mamar

Viata cu implanturi mamare

  • Fie ca beneficiati de marire sau de reconstructie, luati in considerare ca implanturile mamare nu implica neaparat o singura operatie. Cel mai probabil vor fi necesare vizite medicale suplimentare repetate si operatii in plus pe durata vietii unei paciente cu implant mamar.

  • Implanturile mamare nu sunt considerate dispozitive cu utilizare pe viata. Pe durata vietii unei paciente cu implant mamar poate fi necesara scoaterea implantului cu sau fara inlocuirea acestuia.

  • Multe modificari ale sanului pacientei, consecutive operatiei de implantare, sunt ireversibile (nu pot fi eliminate). Daca pacienta decide ulterior sa-si scoata implantul(urile), pot aparea schimbari cosmetice inacceptabile ale sanului, de exemplu cute, pliere, zbarcire.

  • Implanturile mamare pot afecta capacitatea unei paciente de a produce suficient lapte pentru alaptare. De asemenea, implanturile mamare nu vor preveni lasarea sanilor dupa sarcina.

  • Mamaografia de rutina poate fi dificila daca exista implanturi mamare, iar pacienta poate avea nevoie de teste suplimentare, ceea ce inseamna mai mult timp si mai multe radiatii.

Pasii operatiei de implantare

  • Alegerea unui chirurg

Atunci cand alegeti un chirurg cu experienta in efectuarea operatiilor de implantare mamara, trebuie sa va puneti urmatoarele intrebari:

1. Cate operatii de marire sau reconstructie a sanilor efectueaza chirurgul intr-un an?

2. De cati ani efectueaza chirurgul operatii de implantare mamara?

3. Care este cea mai frecventa comlicatie intalnita de chirurg in cazul implantului mamar?

4. Care este frecventa de reinterventie a chirurgului in cazul implanturilor mamare si care este cel mai intalnit tip de operatie pe care chirurgul o efectueaza pentru reinterventie?

Urmatoarele optiuni de chirurgie a implanturilor mamare trebuie intelese si discutate cu chirurgul:

  • Marimea implantului

In general cu cat este mai mare dimensiunea dorita a sanului, cu atat creste marimea implantului (in centimetru cubi, cc) luat in considerare de catre chirurg.

De asemenea, chirurgul va evalua tesutul existent pentru a stabilii daca este suficient pentru a acoperii implantul mamar.

Daca dimensiunea implantului este prea mare pentru tesutul disponibil, medicul poate avertiza ca marginile implantului mamar pot fi vizibile dupa operatie. Acest lucru poate produce chiar complicatii chirurgicale. De asemenea, implanturile mamare prea mari pot accentua efectele gravitatiei si pot provoca lasarea timpurie a sanilor.

  • Textura suprafetei

Siltex este numele comercial asociat texturii implanturilor mamare de la Mentor. Suprafata cu textura a fost proiectata sa asigure o zona dura in care tesutul de colagen al corpului sa interactioneze cu implantul.

De asemenea , Mentor ofera implanturi fara texturi sau cu suprafata neteda.

  • Forma, proeminenta si inaltimea implantului

Mentor ofera implanturi mamare cu gel coeziv, cu forma rotunda sau cu forma Contour Profile. Implanturile rotunde sunt disponibile la diferite proeminente (profil mic, moderat, moderat plus, si inalt) iar implanturile de forma Contour Profile sunt disponibile la diverse inaltimi (mica, medie si mare).

  • Nivelurile de coeziune ale gelului

Gelurile de silicon de la Mentor sunt polimeri coezivi, iar nu lichide. Desi sunt moi si dau senzatia de fluiditate, acestia actioneaza unitar. Gelurile Mentor sunt disponibile in trei niveluri diferite de coeziune, toate prezentand insa aceasta proprietate.

Coeziv I

Gelul de nivel coeziv standard, folosit la implanturile Mentor. Este cel mai moale gel de la Mentor.

Coeziv II

Un gel putin mai ferm, pentru un implant cu senzatie mai mare de fermitate.

Coeziv III

Cel mai coeziv gel de la Mentor , asigurand pastrarea formei si un nivel placut de fermitate.

  • Palpabilitate

Implanturile pot fi palpabile (mai usor de simtit) din urmatoarele cauze: implanturi cu texturi, implanturi mari, amplasare subglandulara si lipsa cantitatii adecvate de piele/tesut pentru a acoperi implantul.

  • Amplasarea implantului

Implantul mamar poate fi amplasat fie partial sub muschiul pectoral mare (submuscular), fie deasupra muschiului si sub glandele mamare (subglandular). Factorii pro si contra amplasarii implantului trebuie discutati cu chirurgul.

Amplasarea submusculara poate face ca operatia chirurgicala si recuperarea sa dureze mai mult, poate fi mai dureroasa si poate face mai dificila efectuarea unor proceduri de reinterventie decat in cazul amplasarii subglandulare. Avantajele posibile ale acestei amplasari constau in implanturi mai putin palpabile si in imagistica mai usoara a sanului cu ajutorul mamografiei.

Amplasarea subglandulara poate face ca operatia chirurgicala si recuperarea sa fie mai scurte, fiind mai usoara efectuarea unor proceduri de reinterventie decat in cazul amplasarii submusculare. Cu toate acestea, aceasta amplasare poate avea ca rezultat implanturi mai palpabile si imagistica mai dificila a sanului cu ajutorul mamografiei.

  • Locatii pentru incizie

factorii pro si contra locatiei de incizie trebuie discutati cu chirurgul. Exista trei locatii uzuale pentru efectuarea inciziei: la subrat (axilar) in jurul mamelonului (periareolar) sau la plica sanului (sub-mamar). Daca incizia se efectueaza la subrat, chirurgul poate folosi o sonda dotata cu minicamera video, impreuna cu un set minim de instrumente invazive, pentru a creea o “punga” pentru implantul mamar. Al patrulea loc de incizie : prin buric (ombilic) cu ajutorul unei tehnici endoscopice, tehnica insuficient studiata si de aceea nerecomandata.

Axiliar

Incizia este mai vizibila decat in cazul periarelorar, prezentand mai putina dificultate la alaptat decat in cazul inciziei periareolare.

Periareolar

Aceasta incizie este cea mai ascunsa, dar probabilitatea unei incapacitati de alaptare este mai mare in comparatie cu celelalte locatii de incizie.

Submamar

Incizia este mai vizibila decat cea periarelorara prezentand mai putina dificultate la alaptat decat in cazul inciziei periareolare.