Conformitate
Implanturile mamare MENTOR sunt aprobate FDA / au marcaj CE.
Implanturile mamare umplute cu gel siliconic ale companiei Mentor, pentru augmentare si reconstructie sani, au primit aprobare FDA si / sau certificare CE din partea organismului notificat TUV SUD Product Service (marcaj CE).
Practici chirurgicale contraindicate la implantul mamar

  • Injectia prin invelisul implantului

  • Aranjarea implanturilor : mai multe implanturi la un san

Nu a fost determinata siguranta la pacientele cu urmatoarele afectiuni

  • Boli autoimune de exemplu lupus si sclerodemie

  • Afectiuni care impiedica vindecarea ranilor si coagularea sangelui

  • Un sistem imunitar slabit (care primeste momentan terapie imunosupresiva, de ex.)

  • Circulatie sanguina redusa la tesutul sangelui.

Consideratii suplimentare

Mamografia dinainte de implantare

Puteti face o mamograma inainte de operatie si o alta la 6 luni – un an dupa implantare pentru a stabilii un nivel initial.

Interferenta cu mamografia

implantul poate impiedica descoperirea cancerului mamar in timpul mamografiei si poate face dificila efectuarea acesteia. De aceea este esential sa spuneti tehnicianului de mamografe, inainte de procedura, ca aveti un implant. Teehnicianul poate folosi tehnici speciale pentru a minimiza posibilitatea de rupere si a obtine cele mai bune imagini ale tesutului mamar. Deoarece sanul este apasat in timpul mamografiei, este posibila ruperea unui implant in timpul procedurii. In cazul acestor tehnici speciale sunt necesare mai multe radiografii; ca urmare, femeile cu implanturi mamare vor primi o doza mai mare de radiatii. Cu toate acestea, avantajul contributiei mamogramei la gasirea cancerului depaseste riscul produs de razele x suplimentare.

Deosebirea implantului de tesutul mamar in timpul autoexaminarii sanului

Este recomandat sa efectuati lunar autoexaminarea sanilor cu implanturi. Pentru a face eficient acest lucru, cereti chirurgului sa va ajute sa deosebiti implantul de tesut mamar. Orice noi umflaturi sau leziuni suspecte (rani) trebuie evaluate prin biopsie. In cazul unei biopsii, trebuie evitata perforarea implantului.

Efecte pe termen lung

In acest moment sunt studiate siguranta si eficienta pe termenul lung in cazul implanturilor mamare; cu toate acestea, Mentor monitorizeaza risc pe termen lung (10 ani) prezentat de ruptura implantului, reinterventie, scoaterea implantului si contractia capsulara (intarirea tesuturilor din jurul implantului). Mentor conduce si o testare mecanica pentru a evalua probabilitatea de rupere a implantului pe termen lung. Pe masura ce noi informatii devin disponibile, Mentor va include aceste date in prospectele produsului, care sunt ambalate impreuna cu produsele si sunt expediate medicilor. Luati legatura cu medicul dvs. pentru a obtine informatii actualizate.

Procedurile capsulare

trebuie sa stiti ca procedura capsulotomiei inchise, practica de strangere sau presare fortata a capsulei fibroase din jurul implntului pentru a rupe capsula cicatricei, nu este recomandata deoarece se poate produce ruperea sau fisurarea implantului.

Radioterapia

Trebuie sa stiti ca nu au fost efectuate teste pentru a identifica efectele radioterapiei asupra tesuturilor pacientelor cu implanturi mamare; cu toate acestea literatura sugereaza ca radioterapia poate creste probabilitatea unei contractii capsulare. Decizia de folosire a radioterapiei dupa operatia de implantare a sanilor trebuie luata de catre medicul dvs. si de medicul oncolog care conduce radioterapia.

RMN

S-a stabilit ca scanarea RMN este cea mai buna metoda de a se afla daca implantul dvs. s-a rupt fara a fi necesara chirurgia. Daca treceti printr-o scanare RMN, atunci trebuie sa stati pe burta, cu sanul intr-un suport special. Veti fi apoi introdusa intr-un aparat care poate fi deschis sau poate avea forma unui tunel. Anumite paciente au o senzatie de disconfort cand se gasesc intr-un spatiu inchis. Cat timp aparatul ia imagini ale sanului dvs. va produce un zgomot specific. Pentru a trece printr-o scanare RMN, nu trebuie sa aveti obiecte de metal implantate in corp, nici sa suferiti de claustrofobie.